Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Szakíts, ha bírsz!

Szerző: | 2021. március 08., 18:00 | Maga itt a kultúrhörcsög?, Magyar Hang Plusz

Manfred Weber és Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

A pártközlöny már a szerdai döntés előtt, reggel azt írta, hogy „A Fidesz ma elhagyja az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióját – értesült a Magyar Nemzet.”. Az „értesült” itt valójában úgy értendő, hogy a propagandaminisztérium tudatta velük, hogy miről értesültek. Bár ez végre valóban egy olyan meccs, amelyet nem csak vágyvezérelt ellenzéki véleményvezérek szerint, hanem ténylegesen is csúnyán elvesztett a Fidesz, ám ezzel együtt is fontos volt nekik, hogy az optika akképpen álljon, hogy ők előbb vágták földhöz a homokozólapátot, mint Manfred Weber.

HIRDETÉS - AIP

Az Európa jobboldali és kereszténydemokrata pártjait tömörítő néppárt és a Fidesz románcának már régen vége, csak a szakítást húzták el a végletekig. Igazából most zökkent a helyére a világ: a Fidesz mint szélsőjobboldali és orosz orientációjú politikai közösség nem lehet egy mérsékelt európai pártcsalád tagja. Arról nem is beszélve, hogy egy olyan, a korrupcióra szakosodott párt, mint a Fidesz semmilyen európai pártcsaládban nem szabadna, hogy szívesen látott vendég legyen, pláne nem családtag.

A teljes cikket keresse a Magyar Hang március 5-én megjelent 2021/10. számában (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületen (részletek itt) online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!
HIRDETÉS - AIP

Címkék: Deutsch Tamás, Európai Néppárt, Európai Parlament, Manfred Weber, Orbán Viktor, Rogán Antal, Vlagyimir Putyin


Pin It on Pinterest