A Fradi akkor is megnyeri a bajnokságot, ha pályára sem lép

A Fradi akkor is megnyeri a bajnokságot, ha pályára sem lép

Kubatov Gábor és Gáspár Győző (Fotó: Facebook/Kubatov Gábor hivatalos oldala)

A magyar foci Hacsek és Sajója, vagyis Bognár György és Kubatov Gábor gondoskodnak róla, hogy kettejük csörtéje mindig szórakoztatóbb legyen, mint bármi, ami a magyar bajnokságban a pályán történik. A téli szünetben sem unatkozhattunk: a karácsonyi vakáció legfőbb tanulsága, hogy a Ferencváros még akkor is aranyérmes lesz, ha nem nyer. Sőt, talán még játszaniuk sem kell a bajnoki címhez.

Mindent elmond, hogy az lett az év edzője, aki egy vidéki csapatnál kivette a pénzt a széfből, bement a kaszinóba, feltette a pirosra, és a fekete jött ki. És most vezetőedző. Ez morális kérdés – fogalmazott egy tavaly szeptemberi klubesten Kubatov Gábor (aki egy személyben a Fradi elnöke és a Fidesz alelnöke). A moralizáló sportvezető alig burkoltan célzott a jelenleg a Paks csapatát irányító Bognárra, aki soproni edzősködése idején több mint 10 millió forintot vett ki az egyesület kasszájából, hogy – a pletykák szerint – abból törlessze szerencsejáték-adósságát. A korábbi magyar válogatott focista egyébként maga sem tagadta, hogy elemelte a pénzt – a munkájáért kapott előlegként tekintett az összegre –, a játékszenvedélyt azonban visszautasította (mert az, mint mondta, magánügy). A bíróság 2006-ban végül felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az esetnek líraibb nyoma is maradt, méghozzá a szakember gúnyneve: Kaszinós Gyuri. 

• Hogyan vágott vissza Bognár György a Fidesz alelnökének?
• Miért nem elég jók a magyar edzők a Ferencvárosnak?
• Miért nem számít idén, hogy mi történik a magyar bajnokságban?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap február 8-ig kapható 2024/5. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!