Kávés beöntéssel a depresszió ellen: így húz ki pénzt az emberek zsebéből Gwyneth Paltrow

Kávés beöntéssel a depresszió ellen: így húz ki pénzt az emberek zsebéből Gwyneth Paltrow

Paltrow reklámozza egyik illatgyertyáját (Fotó: Youtube/The Tonight Show)

Gwyneth Paltrow-t a legtöbben a legutóbbi időkig színésznőként ismerték, pedig már évek óta nagyobb pénzügyi sikereket ér el üzletasszonyként. Goop nevű életmód- és egészségiparban utazó márkája ma már negyedmilliárd dollárt ér. A gond csak az, hogy Paltrow egy csomó olyan terméket árul, amelyek semmire nem jók, csak a hiszékeny emberek átverésére. Most pedig felfedezte a Covid–19 ellenszerét is.

A Goop cég honlapján Paltrow (vagy a nevében valaki) blogot vezet. A blogon megjelenő cikkeket szinte biztosan tudatosan úgy írják meg, hogy az kiverje a biztosítékot a bizonyítékokon alapuló orvoslás támogatóinak körében. Ők majd újságcikkekben tiltakoznak emiatt, minden értelmes ember megosztja a cikkeket, a cég pedig hatalmas értékű ingyenreklámra tesz szert. Attól nem kell tartaniuk, hogy kuncsaftjaik elpártolnak tőlük, hiszen a méregtelenítés, a ketodiéta és társaik rajongói már rég immunissá váltak az észérvekkel szemben. A maga szempontrendszerében Paltrow rendkívül tehetséges, hiszen a vállalkozás dübörög, a médiahack működik. Lám, ez a cikk is megszületett.

Mi más is lenne az aktuális Goop-botrány tárgya, mint a koronavírus! A pandémia elején egyes – naiv – kutatók azt hitték, hogy eljő a második felvilágosodás kora, és az emberek belátják, hogy csak a tudomány húzhat ki minket a csávából. És a tudomány nem is hagyott cserben minket: kevesebb mint egy évvel azután, hogy az emberiség tudomást szerzett a SARS-CoV-2 vírus létezéséről, máris oltani kezdtek ellene a világon. De ez persze nem gátolta meg a csalókat, akik rögtön feltalálták a Covid–19 ellenszereit, amelyeket mindenféle bizonyíték (és hatás) nélkül árulnak a rettegő embereknek.

A teljes cikkben erről is olvashat:
– Hogy robbant be a Goop, és mi köze hozzá a Netflixnek?
– Mi a Paltrow-cég üzleti filozófiája?
– Mit szól a tudományos világ ehhez? És Hollywood?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!