Kemenesi Gábor: Felkaptuk a fejünket, és aggódni kezdtünk

Kemenesi Gábor: Felkaptuk a fejünket, és aggódni kezdtünk

Kemenesi Gábor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

A járványt övező kommunikációs háború volt az, amelyre egyáltalán nem számított – erről beszélt lapunknak adott interjújában Kemenesi Gábor. A virológus megfogalmazása szerint ahogy a közösségi médiában látszólag értékvesztetté vált a szakértői szó, ahogy polarizálódott a társadalom az emberek járványról alkotott véleménye alapján, az megdöbbentő volt.

A szakember beszélt arról is, hogy a legnagyobb hibák a kommunikáció terén történtek. – A tudománynak egyértelműen megvan minden eszköze, hogy a technológiai fejlettségünkhöz mérten a lehető legjobban kezeljük ezt a járványt és az elkövetkezőket is. De ez az elmúlt időszakban a kommunikáción, illetve a szakmai döntésekbe beavatkozó politikán siklott félre – mondta.

Kitért arra is, hogy mindenképpen szükség van még a maszkokra. – Azt kijelenteni, hogy a vakcina egyedül mindent megold, hazugság – közölte, kétségtelennek nevezve, hogy nagyon jó a vakcina, és az a legfőbb fegyverünk, de ez nem jelenti azt, hogy eldobhatjuk a maszkot zárt térben.

• Lett volna esély a világjárvány megfékezésére?
• Érték támadások Kemenesi Gábort?
• Mennyire lehet hozzászokni a koronavírussal való munkához?

A válaszokat és a teljes interjút a Magyar Hang október 22-én megjelent, 2021/43. számában olvashatja el (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!