Iráni diáklányok ezreit mérgezhették meg

Iráni diáklányok ezreit mérgezhették meg

Mérgezés miatt kórházba került iráni lány (Forrás: E3.365DM.com)

Az elmúlt hónapokban több ezer iráni diáklányt mérgezett meg valami. Senki sem tudja, hogy mi és milyen céllal, de a mérgezések szinte kizárólag a leányiskolákat érintik, fiúk gyakorlatilag nincsenek az áldozatok között, a szándékosság tehát egyértelmű. A világ toxikológusai transzparenciát és őszinte vizsgálatot követelnek az iráni rezsimtől, de ez elég távol áll a gyakorlatuktól. Már csak azért is, mert simán lehet, hogy ők mérgezik a lányokat.

A mindmáig megmagyarázhatatlan esetek tavaly novemberben kezdődtek: a kizárólag lányokat oktató iskolák tanulói tömegesen lettek rosszul. A legtöbbjük fejfájásra, szédülésre, hányingerre, levertségre, torokégésre, zsibbadásra és nehéz légzésre panaszkodott. Bár Iránban is igyekeznek cenzúrázni a közösségi médiát, a rezsim képességei fasorban sincsenek a digitális elnyomást tökélyre fejlesztő kínaiakhoz képest, így hirtelen százszámra jelentek meg az interneten a videók a láthatóan zavart, szenvedő lányokról, akiket mentővel kellett kórházba szállítani.

• Mennyire kiterjedtek a mérgezések?
• Kizárható a véletlen baleset?
• Kik állhatnak a támadások hátterében?

A teljes cikket a Magyar Hang március 24-én megjelent, 2023/12. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!