Mészárosék megint nem nyertek

Mészárosék megint nem nyertek

A Zánkai Erzsébet-tábor főépülete 2023. június 23-án. (MTI/Katona Tibor)

A hír ma már nem az, ha az ország leggazdagabb vállalkozója megnyer egy közbeszerzést, hanem az, ha nem. Márpedig Mészáros Lőrinc gyermekei cége az Erzsébet-táborok strandjaihoz tartozó létesítmények felújítására kiírt közbeszerzésen nem nyert, sőt: beadványuk még az elbírált pályázatok körébe sem került bele. Igaz, hogy korábban, a táborok épületeinek felújításakor csak morzsák jutottak más kivitelezőknek.

A zánkai tábort az államtól bezsebelő Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány idén folytatta a tábor újjáépítését. A kiírt közbeszerzésen azonban ezúttal nem a nagy felújításokat elnyert Fejér-B.Á.L. Zrt. futott be nyertesként. Ebben az ütemben a már felújított strandhoz tartozó létesítmények, tenisz- és strandröplabdapályák, játszóterek megújítására kerestek kivitelezőt. Összesen nyolc kisebb-nagyobb vállalat adott be pályázatot, de csak a felét bírálták el. Feltűnő, hogy a Fejér-B.Á.L. már az elbíráltak körébe sem került be, ahogy egyébként a Pharos 95 Kft. sem, amely Végh Gábor tulajdona. (Végh neve onnan csenghet ismerősen, hogy ő a zalaegerszegi futballcsapatot működtető cég tulajdonosa is, és idén januárban Mészáros Lőrinc társaságában nézte a Puskás Akadémia egyik edzőmérkőzését Spanyolországban.)

• Milyen munkákat kaptak a nem Mészáros érdekeltségek?
• Miért kellett újra felújítani a zánkai tábor téli épületének tetőjét?
• Mennyiért vásárolt az alapítvány hajót magának?

A teljes cikket a Magyar Hang október 6-án-án megjelent, 2023/40. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!