Lányi András: Érdeklődéssel figyelem Magyar Péter vállalkozását

Lányi András: Érdeklődéssel figyelem Magyar Péter vállalkozását

Lányi András (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

Nehéz lenne ma megmagyarázni egy külföldinek, hogy lehet, hogy a mostani politikai helyzetben sem bukkan fel olyan erő, amely hitelessé tudná tenni magát, és olyan programmal állna elő, amely a NER valóságos alternatíváját kínálná – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Lányi András. Pedig szerinte kereslet volna rá, ma már az Orbán-hitűek táborához mérhető sokaságot alkotnak azok, akik nem kérnek a mostani rendszerből. Igaz – tette hozzá – annak parlamenti ellenzékéből sem.

Az író, filozófus szerint a lázas érdeklődés Magyar Péter vállalkozása iránt jelzi a türelmetlen várakozást. – Érdeklődéssel figyelem. Lehet, hogy pont ebből a heroikus rögtönzésből fog megszületni az új, sikeres ellenzéki párt? – tette fel a kérdést, kifejtve ugyanakkor azt is, hogy ha volt március 15-ének időszerű tanulsága, akkor az az, hogy a nagy politikai változások mögött mindig évtizedes előkészületek, szellemi mozgalmak, programok és programviták álltak.

• Mit vár Magyar Pétertől?
• Mennyire jó az, ha az ellenzék Orbán Viktorra hegyezi ki a politikáját?
• Egyáltalán, mit gondol a mai ellenzékről?
• Melyik március 15-éjét tartja a legemlékezetesebbnek?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap március 21-ig kapható 2024/11. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!