A Menczer-faktor

A Menczer-faktor

Menczer Tamás (jobbra) Szijjártó Péter társaságában Budapesten, 2023 májusában (Fotó: Menczer Tamás Facebook-oldala)

Különös figurája a hazai közéletnek Menczer Tamás, a Fidesz frissen kinevezett kommunikációs igazgatója, aki hajdanán sportriporterként próbálkozott hasznossá tenni magát a magyar társadalom számára. (Nem nagyon sikerült.) Minden a Radó-afférral kezdődött. Az egyik NB I-es futballmérkőzés kezdetén, mint éles szemű szpíker, a szombathelyi játékost, Radó Andrást sérültként könyvelte el, és a tévénézőket arról tájékoztatta, hogy sérülése miatt el sem jött a mérkőzésre, így aztán nem is játszhat, ám a mérkőzés hatodik percében az „el sem jött” Radó labdát kapott a pályán, és megindult az ellenfél kapuja felé. Ez a páratlan riporteri-újságírói teljesítmény jelenthette a belépőt Tamás számára a kormányzati politika világába. Szijjártó Péter talán erre a ravaszul zavarba ejtő eseményre figyelhetett fel, amikor kinevezte őt sajtófőnöknek a Külgazdasági és Külügyminisztériumba, de lehet, hogy csak szimplán minket, tévénézőket akart megkímélni Menczer további riporteri akcióitól…

És ha egy üzlet beindul! A hasonló tehetséggel megáldott tálentumok a NER-ben mindig megtalálják számításukat, így történt ez Tamással is, aki 2017-től helyettes államtitkárként, majd 2018-tól államtitkárként szolgálta a hazát. 2022-ben aztán Budakeszin 1378 szavazattal „alaposan” elnáspángolta Szél Bernadettet, és körzete országgyűlési képviselőjeként látogathatta serényen a Parlament büféjét. Amikor aztán külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkárként sikerült gyakorlatilag az összes egykori baráti politikust és államot megsértenie bumfordi nyilatkozataival, a Karmelita átvezényelte az állampárt kommunikációjának élére.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap április 25-ig kapható 2024/16. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!