Aranyosi Péter: Orbán Viktor lehetett volna jedi, mégis sith lett

Aranyosi Péter: Orbán Viktor lehetett volna jedi, mégis sith lett

Aranyosi Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Visszább vesz a tempóból, hátrább lép a közélettől, de többet jár a telekre, ahova értelmiségi klubot szervez Aranyosi Péter, miután sorsfordító felismerésekre jutott a covidosztályon fuldokolva. Az ötvenesztendős humorista a Magyar Hangnak adott interjúban azt mondja, Orbánék rájátszanak a rossz szokásokra, a rossz beidegződésekre, „ahogy szoktam fogalmazni: a kánikula idején húslevest főző, szandálhoz zoknit húzó, dögöljön meg a másik tehene mentalitásra, az irigykedésre, a tájékozatlanságra, a tudatlanságra, márpedig a realitásvesztés népével nem nagyon lehet mit kezdeni”. Feltette a kérdést: a meghunyászkodások után mi következik? Sárga csillagot kell hordaniuk a zsidóknak? Ráírják a boltok kirakatára, hogy „Juden”?  Aranyosi azért hasznos tanáccsal is szolgál az interjúban a Magyarországon gondolkodva élni próbálóknak.

• Miért hallgatja a Kötöttfogás, a Flaszter és Puzsér Róbert mellett olykor Gajdics Ottót is?
• Mit válaszol Fábry Sándor arra a kérdésre, hogy nem zavarja-e, amikor a Rádiókabaréból ki kell húzni az Orbánról szóló poénokat? És mit árul ez el Magyarországról?
• Mi Orbán Viktor varázsképessége és hogy lehetett volna jedi belőle?

A teljes cikket a Magyar Hang január 13-án megjelent, 2023/2. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!