Idén várhatóan már nem lesz olcsóbb az euró

Idén várhatóan már nem lesz olcsóbb az euró

A horvátországi Lopar strandja 2023. július 8-án (Fotó: Magyar Hang/Bittner Levente)

A közeledő tavasz hírére azok is elkezdik nyaralásukat tervezni, akik eddig még nem tették meg. Miután hazánk még azon kevés uniós ország közé tartozik, ahol nem az euró a hivatalos fizetőeszköz – sőt, még a bevezetés ideje sincs kitűzve –, nemcsak az utazás megszervezése, a szállásfoglalás, a program összeállítása okozhat gondot a pihenésre vágyóknak, hanem a valutaváltás is.

Aki olcsón szeretne euróhoz, esetleg más valutához jutni, annak jó tisztában lennie azzal, hogy várhatóan milyen erős lesz a forint az elkövetkező hónapokban. Miután már évek óta gondokkal küszködik a magyar gazdaság, a forint sokkal sebezhetőbb a régiós országok valutáinál, ezért árfolyama is érzékenyebb a hazai és nemzetközi gazdasági folyamatokra. Legutóbb például arra a hírre, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felgyorsította a kamatvágást, néhány óra alatt fél százalékot veszített értékéből a forint, majd amikor kiderült, hogy a kormány módosítani akarja a jegybanktörvényt, újabb három forintot gyengült az euróhoz képest. E hét elején pedig már 395 forint fölé emelkedett az euróárfolyam.

• Hogyan alakulhat a forint árfolyama az év folyamán?
• Hol váltson valutát, aki mindeképpen készpénzt akar használni a nyaralás alatt?
• Milyen bankkártyát érdemes használni, és azt hogyan lehet a legokosabban használni?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap március 13-ig kapható 2024/10. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!