Az évszázad botránya: Novák Katalin nincs a Nők Lapja címlapján!

Az évszázad botránya: Novák Katalin nincs a Nők Lapja címlapján!

Novák Katalin (Fotó: Novák Katalin/Facebook)

Aki egy kicsit is ismeri a 2010 óta regnáló Fidesz-kormányok sajtópolitikáját, nem lepődhetett meg mindazon, amit Varga Zoltán elmondott a Politicónak. A Centrál Médiacsoport tulajdonosának kezében van az egyik legnagyobb közéleti portál, a 24.hu, ez pedig máig fáj a mások elhallgattatására persze soha nem vetemedő kormánypárti politikusoknak. A Politico-cikkből kiderült az is, hogy látnak arrafelé további értékes zsákmányokat, például a ma is tömegek által olvasott Nők Lapját. Varga szerint még arra vonatkozó megkereséseket is kaptak, hogy milyen fideszes politikusokat tegyenek a címlapra.

Ha valaki esetleg gondolkodóba esett, kiről is lehet szó, a Magyar Nemzet néven megjelenő lap készséggel kisegítette őt. Bácskai Balázs cikkszerző ugyanis ahelyett, hogy felháborodottan utasította volna vissza a feltételezést, inkább leleplezte, mi fájhat a kormánynak: „hogy a fenében van az, hogy több mint 300 év (!!!) után végre van egy női államfője Magyarországnak, aki immár nyolc hónapja végzi feladatát a legfőbb közjogi méltóságként, és még nem került a Nők Lapja címlapjára? Hogy van ez?” 

• Kinek a példáját idézheti fel Varga ügye?
• Miben hasonlít a Fideszhez a DK?
• Mi az igazi probléma Orbán templom előtti nyilatkozatával?

A teljes cikket a Magyar Hang december 16-án megjelent, 2022/51. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!