Qualitas Gimnázium: Az iskolát építő mérnöknek mindene odaveszett

Qualitas Gimnázium: Az iskolát építő mérnöknek mindene odaveszett

A Qualitas Gimnázium soroksári épülete, amit szeptember 12-én a végrehajtó kiüríttetett (Fotó: Magyar Hang/Albert Enikő)

Szemerkélő eső, a csepeli HÉV megállójával átellenben tömött sorokban érkező kamaszok, szüleik. Az egykori Egressy Béni Zeneiskola épületébe igyekeznek, odabenn már zsúfolt az aula, feszült a légkör. Igazgatójuk, a Qualitas Gimnázium vezetője, Ott Ferenc Dénes hívta őket ide, nézzenek szét, a kilakoltatás után itt folytatnák a tanulást. A volt zeneiskola épületének tulajdonosával már közel a megegyezés, csak a kormányhivatalnak kell rábólintania az új helyszínre.

Közben a szülők találgatják, kinek a felelőssége lehetett a szeptember 12-ei végrehajtás. Amikor reggel, az órákat megszakítva a diákok, tanárok fél órát kaptak arra, hogy elhagyják az iskola soroksári épületét. Miért nem tájékoztatott senkit az igazgató a jogerős bírósági ítéletről és a már tavaly lezajlott árverésről? Miféle adósság állhat a végrehajtás mögött?

Ott Ferenc Dénes beszédében csak „a gyalázatos nap”-ként emlegeti a kilakoltatást. Leszögezi: feljelentést tett a történtek miatt, birtokvédelmi eljárást indított, meggyőződése, hogy a gimnázium soroksári épülete változatlanul „a miénk”. A többes szám birtokos eset csöppet sem túlzás részéről: Ott Ferenc és családtagjai látják el ugyanis a gimnáziumhoz kapcsolódó valamennyi cég, gazdasági és nonprofit szervezet képviseletét, felügyeletét. Mindennek az ügy szempontjából nagyobb a jelentősége, mint azt elsőre gondolnánk.

• Milyen kérdéseket tettek fel a felháborodott szülők a soroksári gimnázium igazgatójának?
• 
Melyek voltak Ott Ferenc válaszai? Mennyiben felelnek ezek meg a tényeknek?
• 
Hogyan nyilatkozott lapunknak az iskola épületét tervező és kivitelező mérnök, akinek az igazgató a mai napig milliókkal tartozik?
• 
Mennyiben merül fel a törvényességi ellenőrzést végző kormányhivatal felelőssége?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap szeptember 22-én megjelent, 2023/38. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!