Beismeréssel felérő csend

Beismeréssel felérő csend

Oltáshoz készíti elő egy asszisztens a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinát a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. november 2-án (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Honlapunk, a Hang.hu történetében minden rekordot megdöntő cikk jelent meg múlt pénteken este. Az „Itthon titkolják, Romániában viszont nem, hogy mi történik az oltottakkal” című, alig tizenhét soros írást a portálunkon négy nap alatt 485 ezren olvasták el, a cikket népszerűsítő Facebook-posztunk pedig mindenféle hirdetés nélkül 1,9 millió (!) emberhez jutott el. Mindez azt bizonyítja, a magyar olvasókban mindent elsöprő igény lenne arra, hogy megtudják, a koronavírus-fertőzés miatt kórházba kerülő emberek, az intenzíven lévők és a halálos áldozatok között milyen arányban vannak az oltottak, és ők milyen vakcinát kaptak.

És persze teljességgel érthetetlen, nálunk miért szigorúan őrzött titok az, ami másutt bárki számára elérhető adat – Romániában minden napi járványjelentés úgy kezdődik, hogy elmondják, az új fertőzöttek és a halálos áldozatok hány százaléka oltott. Ott csak nyugati vakcinát használnak, így az kevéssé releváns, kit mivel immunizáltak, de biztos vagyok benne, hogy újságírói kérésre kiadnák ezeket a számokat is.

Erről olvashat a cikkben: 
• „Nem találok más magyarázatot: az adatok eltitkolása mögött az állhat, hogy sokan megfertőződhetnek és súlyos állapotban kerülnek kórházba a Sinopharmmal oltott idősek közül.”

A teljes cikket a Magyar Hang november 12-én megjelent 2021/46. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!