Dobrev Klára és a szabadverseny apostolai

Dobrev Klára és a szabadverseny apostolai

Bodnár Zoltán, Dobrev Klára és Dávid Ferenc a DK országjárásán (Fotó: Dobrev Klára Facebook-oldala)

Dobrev Klára a „szabadverseny apostolait”, a „neoliberalistákat” üti, miközben „TikTokra megy a Feri”. Nem én foglalom így össze az eseményeket, a Demokratikus Koalíció vezető politikusaitól valók az idézetek. Amelyekből annyi derül ki, hogy az egyik épp a jó fej tizenévest, a másik pedig radikálbalos hordószónokot kívánja játszani. (Könyörgöm Gyurcsánynak, legalább a keresztnév elé ne tegyen névelőt.)

A DK-elnöktől persze nem újdonság ez a szerep, néhány éve már megpróbálkozott vele, hogy ő legyen a fiatalok kedvence. A végeredmény annyi lett, hogy tizenévesek sokasága kezdett úgy gondolni rá, mint arra „a vicces idősödő politikusra”. Komolyan nem vették, jó eséllyel nem is rá adták első szavazatukat. Gyurcsány így egy időre belátta, hogy ennek nincs sok értelme, de most láthatóan újramelegítené a dolgot. Nem meglepő, hiszen egy ideje Orbán Viktor is sikeresen gyártja a TikTok-tartalmakat, politikai pandanja pedig úgy érezhette, erre még ő is képes lehet. Jó eséllyel a kör végén sem dékásokból és fideszesekből fog állni a fiatalok jó része, de azért megnyerhető szavazók akadnak még ebben a korosztályban is. 

• Miért tűnik hamisnak a DK szociáldemokratasága?
• Mire lenn nagy szüksége jelenleg az ellenzéknek?
• Mire mehet az ellenzék a Demokratikus Koalícióval közösen? És mire nélküle?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap 2023/41. számában találja. Vegye meg október 19-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online! 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!