Megszólalt a nő, akit Deák Dániel egy kommentje miatt jelentett fel

Megszólalt a nő, akit Deák Dániel egy kommentje miatt jelentett fel

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője A Fidesz-recept - kampányból kampányba címû könyvének bemutatóján 2023. március 30-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ha valaki feljentést tesz, mert úgy véli, életveszélyesen megfenyegették, a rendőrség jellemzően kiszáll – még akkor is, ha mindenki számára nyilvánvalónak tűnik, hogy egy viccről van szó. Ezt tapasztalta a praxisa során Tran Dániel büntetőügyvéd. És ezt tapasztalhatta meg az a fiatal nő is, aki Deák Dániel fideszes influenszer oldalára írt egy viccnek szánt kommentet – rendőrségi ügy lett belőle.

Amikor meghallottam, hogy mi miatt jelentek meg a rendőrök a lakásomon, azt mondtam: nem létezik, hogy ezt vér komolyan vették, így emlékszik vissza Nikolett – aki kérte, hogy csak keresztnevén hivatkozzunk rá – március 17-e délutánjára. Ekkor jelent meg nála házkutatási paranccsal a rendőrség. A nőt Deák Dániel fideszes influenszer jelentette fel egy Facebook-kommentje miatt. Nikolettnek úgy tűnt: a rendőrség számára is nyilvánvaló volt, hogy csak viccnek szánhatta, amikor azt írta Deák Dániel egyik posztja alá: csőbombát rejtett el a házában, és ahhoz, hogy hatástalanítsa „még mélyebbre fel kell nyúlnia Orbán s.ggébe, és kiszedni az ott elrejtett geoládát”.

• Mi talált furcsának a rendőri intézkedésben Nikolett?
• Miért vesznek komolyan a hatóságok egy nyilvánvalón irreális kommentet?
• Mit tapasztalt a praxisában a büntetőügyvéd a fenyegetéses ügyek kapcsán?
• Mennyit számít, ha közismert emberek vagy közszereplők érintetek a történetben?

A teljes cikket a Magyar Hang április 14-én megjelent, 2023/15. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!