Bekapta, megkóstolta, aztán kiköpte a NER

Bekapta, megkóstolta, aztán kiköpte a NER

Pálinkás Norbert szerkesztő, tévés szakember, író, a Hosszú Katinkáról készült dokumentumfilm rendezője (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Az autó hőmérője 38 fokot mutat, a rádió szerint csak 37 fok van. Gyönyörűen süt a nap, az UV-mérő kidurran, nincs jobb ilyenkor a fizikai munkánál. Pálinkás Norbert szerkesztőt, tévés szakembert, írót, a Hosszú Katinkáról készült dokumentumfilm rendezőjét keresem, de nem találom kalaznói házánál. A Tolna megyei falucska százlelkes, mindenki ismer mindenkit, a helyeik útba igazítanak. A rendezőt egy építkezésen csípem el, mostanában ugyanis kőművesként és ácsként dolgozik. 

Úgy figyeltem fel rá, hogy a Youtube-on fut egy sikeres sorozata saját házának felújításáról. – Van kőműves végzettsége? – kérdezem. Meglepődöm, amikor azt mondja, igen. Az általános iskola után szerezte a szakmát, utána munka mellett érettségizett le. Így dolgozott néhány évig, majd a családja és barátai unszolására beiratkozott a Pécsi Tudományegyetemre, ahol történészként végzett. Lakberendező-iskolába is járt, közben újságíróként kezdett dolgozni, majd átnyergelt a tévézésre. 

Mindezt úgy beszéljük meg, hogy ő egy létra tetején áll, és a tetődeszkákkal csinál valamit. Sikerül leimádkoznom, átmegyünk az ő házához. Itt idővel vendégházat szeretne nyitni. Az végképp Kalaznóhoz fogja kötni – vetem fel. – Szerencsére – mondja, az a célja, hogy ide jöjjön nyugdíjba. Jó lenne, ha ez már az idén megtörténne – teszi hozzá –, de jelen helyzetben nem állnak úgy a dolgok, egy-két szállal még kötődik a tévés szakmához is. Ez most egy átmeneti időszak.

 

• Ki keres többet, a filmrendező vagy a kőműves?
• Bukás volt-e a Katinka című film?
• Készít-e még filmet valaha?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap augusztus 25-án megjelent, 2023/34. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!