Élési kézikönyv – Magyarország 2.0

Élési kézikönyv – Magyarország 2.0

Fotó: Magyar Hang/Farkas Norbert

Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük, hogy a megújult Magyarországot választotta. Fejlesztőcsapatunk folyamatosan azért dolgozik, hogy minél komfortosabban teljen itt eltöltendő élete. Ezzel a rövid használati útmutatóval kívánunk ebben segítséget nyújtani.

1. Könnyített mód
Adjon el, amit csak tud, majd keressen Budapesttől legalább 200 kilométerre egy legfeljebb 300 fős települést, ahol megteremtheti új otthonát. Muskátlizható, tornácos parasztház javallott. Válasszon olyan tevékenységet, amit valójában mindig is szeretett volna, de soha nem jutott el odáig: fúrjon, faragjon, szobrászkodjon, fessen, írjon, komponáljon. Tenyésszen kecskéket, tartson birkát, lovat, az önálló baromfiudvar úgy elfoglaltságként, mint rezsicsökkentésnek is kiváló. Termesszen zöldségeket, tetszőleges gyümölcsöt. Fűtsön fával és szénnel, amelyek beszerzése, tárolása, felhasználása jelentős mértékben csökkenti a fölösleges gondolkodással töltendő szabad időt. Dobja ki a televízióját (vagy lásd mint fent: értékesítse), mobiltelefonjáról törölje valamennyi híroldal applikációját, laptopján csak a legszükségesebb programok fussanak. Kerülje a kocsmát, mivel a beszédcselekvés ezen helyszínein kikerülhetetlen a közéleti, politikai téma. Olvasni szigorúan klasszikus regényeket! A szomszédokkal, ismerőseivel, barátaival kizárólag a családról, rokonokról, ház körüli témákról, időjárásról, filozófiáról cseréljen eszmét – megfontolandó szabadbölcsész tananyagok beszerzése. Nézzen napfelkeltét, naplementét, teliholdat, csillagos eget, találja ki, hogy melyik felhő milyen alakzatot rejt, figyelje az esőcseppeket, a hópelyheket, a köd mozgását. Készüljön fel a statisztikailag kimutatottnál lényegesen hosszabb életre.

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap 2023/41. számában találja. Vegye meg október 19-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online! 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!