Mérő László: Fel kell venni a kesztyűt!

Mérő László: Fel kell venni a kesztyűt!

Mérő László (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Nem véletlen, hogy a propaganda állandóan a dollármédiával riogat, meg vannak ijedve, érzik, baj lehet, ha Európa ellenük fordul – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Mérő László. A matematikus szerint mindenesetre a szavazó hitelesség alapján dönt, ami a logika és az érzelmek összefonódásából születik.

Mérő László úgy látja, hogy Orbán Viktor egy boldog ember. – Majdnem azt mondtam, azt érzi, hogy bármelyik nőt megkaphatja, de nála nem ez a fokmérő. Lubickol a hatalomban, imádja, hogy kénye-kedve szerint történnek a dolgok, hogy ő a megkérdőjelezhetetlen, az ultima ratio, a végső érv – fogalmazott. Szerinte amíg minden vita oda fut ki, hogy Gyurcsány tán jobb lenne-e, addig nem jutunk előbbre. Problémának látja azt is, hogy a baloldalnak nincs olyan üzenete, amit egy falusi kocsmában is jól lehet képviselni, míg a jobboldalon egy viszonylag jó körülhatárolható vízió van. Arról, hogy az ellenzék hogyan tudná az üzenetét célba juttatni, úgy fogalmazott, „sajnos nincs más út, fel kell venni a kesztyűt, ugyanazt a durva kommunikációt kell folytatni, amit ők”.

• Ki ma hiteles politikus itthon?
• Egyetért-e Donáth Annával, aki szerint az ellenzék csak Gyurcsány nélkül lehet sikeres?
• Lát választás révén kiutat a jelenlegi helyzetből?
• Hogyan lehetne felvenni a versenyt a mindent leuraló kommunikációval?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap 2023/48. számában találja. Vegye meg december 7-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!