Függő játszma

Függő játszma

Fától az erdőt (Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Ahogy telik az idő, egyre inkább közepes színvonalon megírt szappanoperához kezd hasonlítani a magyar európai uniós források körüli egyezkedés. Többször elhangzott már, hogy rövidesen rendeződik az ügy, a pénzcsap megnyitásához szükséges egyezség megkötése előtt már csak technikai akadályok állnak. Ám a határidők tolódtak, a szereplők hol keményen üzengetnek egymásnak, hol lágyabb húrokat pengetnek; fenyegetnek, fogadkoznak, vállalásokat tesznek, trükköznek vagy pedánsan teljesítenek.

Az év vége közeledtével az idő szorít, s az Európai Bizottságnak most már illett valami biztosat mondania. Ez úgy-ahogy meg is történt szerdán, úgy látszik azonban, továbbra sem tud nyugvópontra jutni a magyarok ügye. Akármi történik a következő napokban, hetekben, várhatóan lesznek olyan szálak, amelyeket csak jövőre fognak elvarrni. Ha egyáltalán…

• Három dolog is következik a szerdai döntésből.
• Brüsszelben megérezhették: náluk is van ütőkártya.
• Az EU nem vállalhatja a rendszer lebontását a magyar polgárok helyett.

A teljes cikket a Magyar Hang december 2-án megjelent, 2022/49. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!