Gálvölgyi János: Kár belemenni a mocskolódásba

Gálvölgyi János: Kár belemenni a mocskolódásba

Gálvölgyi János (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Kellér Dezsőt idézi interjúnkban Gálvölgyi János, előbbi mondta: sokat hallja, az öregkornak is megvannak a maga szépségei. Csak egyet mondjanak – válaszolta ő. – Én tudok többet is mondani. Süt a nap, nem fáj a torkom, lesz este előadás. Ezek foglalkoztatják az embert. Ettől még persze a politika létezik, nagyon is. Ahogy Körmendi János mondta: hiába nem gondol a mindenkori pénzügyminiszterre, ő azért mindig gondol rá. Hát, sajnos én azt sem tudom, hogy hívják épp a pénzügyminisztert. Viszont amikor megveszem a reggeli kiflimet, és látom, hogy ismét nőtt az ára, kijelenthetem: na, már megint gondoltak rám – jegyzi meg a színművész. Ennél jobban az egésszel nem is kívánna foglalkozni. Mert megvan rengeteg mindenről a véleménye, de nem kíván már belemenni a vitákba, a mocskolódásokba. Mint mondja, volt is valami sanzon arról, „ahogy az embert rántja be az örvény, húzza le az ingovány. Köszönöm, akkor inkább kikerülném ezt a mocsarat.”

Szóba került az is, hogy most a szokásosnál is többen keresik, kérnek, interjút, nyilatkozatot. Fárasztja ez? – Borzasztó nagyképű lenne, ha így gondolnám. Nagyon is jól esik. Az ember egyszerűen csak örül annak, ha érdekli másokat az élete, a munkássága – mondja a 75 éves színművész, aki ma már csak annyit mond, köszöni, jól van, ezzel pedig le is zárta a történteket. Inkább másról beszélne. – Mondjuk, az időjárásról. Borús nagyon az égbolt, tegnap még jégeső is volt. Az egyiknek fáj a dereka, a másiknak más baja van. Lehet aztán beszélgetni arról is, hogy most lesz egy olvasópróbám Pintér Bélánál, amit nagyon izgatottan várok. Ilyenekről végtelen örömmel – mondja.

• Megfigyelték-e a Kádár-korszakban?
• Az Orbán-rendszerről is tud jókat mondani?
• Az időskornak milyen szépségei lehetnek?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap június 30-án megjelent, 2023/26. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!