Gyöngyösi Márton: Lemondok, ha nem lesz EP-képviselőnk

Gyöngyösi Márton: Lemondok, ha nem lesz EP-képviselőnk

Gyöngyösi Márton, a Jobbi-Konzervatívok elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Lemond a pártelnökségről Gyöngyösi Márton, ha a Jobbiknak nem sikerül a jövő tavaszi európai parlamenti választáson képviselőt juttatnia Brüsszelbe – a politikus ezt a Magyar Hangnak adott interjújában jelentette ki.

A pártvezető az önkormányzati választások kapcsán úgy fogalmazott, hogy akinek az a stratégiája, hogy ott mutassa meg, ő a legerősebb, az a Fidesznek tesz szívességet. „Öngyilkos stratégiának” nevezte, ha egy párt a logójával akar indulni a voksoláson, ezért a Jobbik neve nem is lesz ott a szavazólapokon. Ám az nem derült ki, hogy ehhez más pártok mit szólnak, Gyöngyösi Márton szerint ugyanis neki nem feladata őket győzködni.

Az interjúban a politikus elismerte, hogy a korábban fellegvárnak tartott keleti országrészben megcsappant az aktivistahálózatuk, máshol ugyanakkor szerinte kialakultak kisebb bázisok, ma már sokkal inkább a Dunántúlon vannak ilyenek.

• A Jobbik milyen cselekvéseket, életjelet tud felmutatni az elmúlt időszakból?
• Az önkormányzati választáson milyen lesz a Jobbik viszonya a DK-hoz?
• Karácsony Gergely főpolgármesterrel elégedett a Jobbik, támogatnák az újraválasztását?
 Ki ma az átlagos Jobbik-szavazó?
•  Jakab Péter mozgalma lehet a riválisuk?

A teljes cikket a Magyar Hang március 17-én megjelent, 2023/11. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!