Halálkampány

Halálkampány

Orbán Viktor megkapja a koronavírus elleni oltását (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

A Pfizerre még heteket kéne várnia, a kínait azonnal megkaphatja – február közepén ez a háziorvosi ajánlat még visszautasíthatatlannak tűnt. Különösen egy idős hölgy számára – nevezzük Zsuzsannának –, aki életkora mellett egészségi állapota miatt is veszélyeztetettnek számított. Zsuzsanna igyekezett több forrásból tájékozódni, a harmadik hullám felfutó szakaszának káoszában azonban nem volt egyszerű kiszűrnie a valós információt a hangzavarból. Kire hallgasson? Müller Cecíliára, aki akár a lánya is lehetne – bár akkor kevésbé tűnne bornírtnak a „tájékoztatókon” –, az oltásellenes baloldalra, a Sinopharm európai nagykövetére: Orbán Viktorra, esetleg az egészségét féltő rokonokra, akik tehetetlenségükben arra biztatják, fogadja el a kínait? Meredeken emelkedett a fertőzöttek száma, és naponta ismét több mint százan hunytak el – köztük régi ismerősök, barátok is –, a háziorvosi kérdés így költőinek bizonyult, Zsuzsanna rábólintott a kínai vakcinára. 

A második dózis óta négy hónap telt el, de még mindig nem tudjuk, hogy a járványügyi szabályokat a mai napig szigorúan betartó hölgy vajon védett-e a vírus ellen. Hiába merültek fel kételyek a kínai vakcinák hatékonyságával kapcsolatban, Indonéziától Bahreinen át Chiléig; hiába ismerte el még az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is, hogy az oltóanyag valószínűleg csak a fiatalabbak esetében működőképes; és hiába álltak ki a nyilvánosság elé több ezren azok közül, akiknek a szervezetében semmilyen reakciót nem váltott ki a Sinopharm vakcinája; a kormány hallani sem akar az ügyről. 

Erről is olvashat a cikkben:
• Lehet olyan helyzet, amelyben Orbán Viktor diadalmasa bejelentheti, hogy jön a harmadik oltás.
• „A fideszes önkormányzatok párthűségét – a Fidesz nyelvén szólva – halálkampánynak nevezik.”

A teljes cikket a Magyar Hang július 9-én megjelent 2021/28. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!