Jaj az ellenzéknek!

Jaj az ellenzéknek!

Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 27-én. Mellette Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes (b) (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Úgy látszik, még mindig nem sikerült eléggé agyagba döngölni az ellenzéket, jobb biztosra menni. Hiába szenvedik el az ellenzéki pártok egyik vereségüket a másik után – lásd a június 26-ai időközi választásokon nyújtott gyászos teljesítményüket –, még nem gyengültek meg eléggé ahhoz, hogy a hatalom teljesen megnyugodjon. Ahogy eddig, most is folytatódik azon hatalomtechnikai döntések meghozatala, amelyek tovább segítik a kormányoldalt, és tovább gyengítik a hatalommal szemben álló politikai erőket.

Kocsis Máté fideszes frakcióvezető vezényletével már el is kezdte tárgyalni a parlament azokat a javaslatokat, amelyek a jog erejével teszik még nehezebbé az ellenzéki frakciók életét. A tetszetős „nehéz időkben a politika spóroljon magán” szlogen örve alatt a következő négy évben az ellenzéki frakciók forrásait – ahogy maga az előterjesztő dicsekedett el vele – hárommilliárd forinttal kívánja megrövidíteni a következő négy évben. A kormánypárti frakciók is kevesebbet kapnának ugyan kétmilliárd forinttal, de ők eleve magasabb bázisról indulnak, emellett – ahogy az elmúlt tizenkét évben láthattuk – a kormány sok milliárd forintos hirdetésekkel erősítette a Fidesz kampányüzeneteit, amelyekből a 2022-es választási kampányban sem volt hiány. Még ha igaz is, hogy eddig egy ellenzéki képviselőre nagyobb költségvetési támogatás jutott, mint egy kormánypártira, az összkép egyértelmű kormánypárti erőforrásfölényt mutat.

A teljes cikket a Magyar Hang július 1-jén megjelent, 2022/27. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!