Jámbor András: A jámbor forradalom nem jelenti azt, hogy nem határozott

Jámbor András: A jámbor forradalom nem jelenti azt, hogy nem határozott

Jámbor András

Kevesebb hatalmat az oligarcháknak, több hatalmat a népnek! – mondta lapunknak adott interjújában Jámbor András újságíró, aki 2017-től két éven át volt a Mérce hírportál főszerkesztője, majd dolgozott Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes mellett. Most a rendszerkritikus baloldali, szociális és zöldügyeket képviselő politikai szervezet, a Szikra Mozgalom színeiben indul az ellenzéki előválasztáson a fővárosi 6. választókerület (Józsefváros–Ferencváros) országgyűlési képviselői helyéért.

Interjúnk apropóját jelöltsége és a közmédia megszüntetésére tett minapi javaslata szolgáltatta. Ez utóbbi kapcsán Jámbor úgy véli, „ha van huszonöt darab kis közmédia, akkor nincs szükség arra, hogy legyen egy államilag támogatott nagy közmédia”. – A javaslat azt mondja, hogy azt a 120 milliárd forintot, amit most közmédiára költünk, az állampolgárok olyan szerkesztőségeknek adhassák, amelyek a szerkesztőségben dolgozók kezében vannak – fejtette ki terveit.

Jámbor András kitért arra is, a jámbor forradalom, nem jelenti azt, hogy nem határozott. – Szükség van olyan határozott és akár a törvényesség határát súroló tiltakozásokra ma Magyarországon, amelyek nem erőszakosak – mondta.

  • Miért éppen a Párbeszéd frakciójába ülne be, ha mandátumot nyerne?
  • A józsefvárosi–ferencvárosi választókerületben, amelyet szeretne képviselni, magasabb az átlagosnál a roma lakosság aránya. Van valamilyen romapolitikai terve?
  • Miképp’ lehet, hogy egy szociáldemokrata jön elő a közmédia megszüntetésével?

A teljes interjút a Magyar Hang március 26-án megjelent 2021/13. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!