Jégkrémteszt: Az a legjobb, amelyben a legkevesebb a légbuborék

Jégkrémteszt: Az a legjobb, amelyben a legkevesebb a légbuborék

Csíki Sándor gasztronómiai szakíró segített a jégkrémtesztben (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

Tombol a nyár, ilyenkor vágyakozunk igazán a hűsítő finomságokra. A sör után a legtöbben a jégkrémért vagy a fagyiért rohanják meg a boltokat, amiből bőséges a kínálat a hiper- és szupermarketekben. Ám alig tért magához a pandémia éveiben megtorpanó jégkrémpiac, az energia- és a klímaválság, a geopolitikai konfliktusok, az akadozó ellátás, a minden jégkrémre, így a cukormentesre is kivetett népegészségügyi termékadó (neta) valamint a forintgyengülés következtében elszálló árak miatt a jégkrémválaszték szűkülhet, az innováció pedig lassulhat – figyelmeztet a Magyar Édességgyártók Szövetsége. 

Miután világszinten változatlanul a vanília a nyerő íz, Csíki Sándor gasztronómiai szakíró, a Food & Wine gasztroblog házigazdája segítségével nyolcféle, a szupermarketekben kapható dobozos vaníliás jégkrémet kóstoltunk végig. Ebből volt olyan, amelyik a Bourbon-vonalon mozgott, de belecsempésztünk egy-két kakukktojást, amelyben a csokiréteg jelentette az extrát.

• Mi a különbség a jégkrém és a fagylalt között?
• Mit jelent az, ha egy jégkrémes dobozon azt látjuk, hogy az 1000 milliliteres (1 literes) űrtartalmú dobozban 500 gramm termék van?
• Honnan kapta a nevét a Bourbon vanília?
• Melyik az a jégkrém, amely valóban természetes összetevőkből készül, így nem tartalmaz stabilizátort, mesterséges színezéket, tartósítószereket, adalékanyagokat? 
• Mi alapján érdemes kiválasztani a jégkrémet?

A teljes cikket a Magyar Hang július 22-én megjelent, 2022/30. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!