Kereszttűzben: százezrekért reklámozzák a Borbély Lénárdot lejárató mémeket

Kereszttűzben: százezrekért reklámozzák a Borbély Lénárdot lejárató mémeket

Németh Szilárd és Borbély Lénárd még 2021-ben Csepelen, a nemzeti összetartozás napján (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Élesedik a kampányharc a XXI. kerületben: az önkormányzati választások közeledtével újabb revolvermédia tüzel a fideszesből függetlenné váló polgármesterre, Borbély Lénárdra és csapatára. A tavaly novemberben regisztrált, Facebookon is aktív Szigetorszag.info szerkesztőgárdájáról semmit sem tudni, ám a naponta frissülő oldal szívesen ostorozza a polgármestert, megszólaltatva például Borbély Lénárd független kerületi kihívóját, a volt DK-s Kál Károlyt is. A „Csepeli Házmester” és a „Borbély Lénárd Csepel messiása” Facebook-oldallal együtt így már három propagandafelület üti a kerület vezetőit gúnyos mémekkel vagy kritikus cikkekkel.

A polgármestert támadó felületek nem csak a témaválasztásban hasonlítanak: a közösségi oldalon mindhárom lap hirdetéseit ugyanaz a cég, a Presonores Kft. fizeti, amely tavaly december óta alatt több százezer forintot költött a reklámokra. A főként ékszer-kereskedelemmel foglalkozó cég éppen december óta foglalkozik reklámügynöki tevékenységgel is, vezetőjét, Hajas Leventét pedig ugyanúgy hívják, mint azt a férfit, aki 2022-ben a választási törvénybe ütköző módon, plakátokon uszított Szabó Szabolcs ellen.

• A közös célponton kívül mi, vagy inkább ki kapcsolja össze propagandalapokat?
• 
Miért gondolja azt Ábel Attila, Csepel alpolgármestere, hogy a legtöbb támadás mögött Németh Szilárd állhat, és mi vezetett szerinte?
• N
yílt háború a régi fideszes szövetségesek között?
• 
Milyen szerepet kap a konfliktusban a csepeli ellenzék?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap február 8-ig kapható 2024/5. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!