Koltai Róbert: Hazugságot nyomnának le az ország torkán

Koltai Róbert: Hazugságot nyomnának le az ország torkán

Koltai Róbert (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Ma már nincs szükség paródiára, elvégzik ezt a munkát a közszereplők és a politikusok – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Koltai Róbert.

(...)

A színész beszélt arról is, hogy az „átkosban” sem kedvelte a hatalom, és most, az „üdvösben” is gyanús elemnek számít. Illetékes elvtársként előszeretettel osztotta ki a politikusokat, amivel jó ideig nem is volt probléma. – Mindig mindenki kapott a fejére nagyokat, de még az elvtársak sem sértődtek meg soha, csak egyvalaki. Igaz, ő örökre – mondta a színész-rendező.

(...)

A Színház- és Filmművészeti Egyetem ügye is szóba került. – Azt merik mondani azokról a tanárainkról, színész- és rendezőtársainkról, akik nagyszerű színészek generációit nevelték ki, hogy ideológiát közvetítenek – mondta Koltai Róbert, hozzátéve, hogy „szemenszedett hazugsággal indítottak, és azóta is ezt a hazugságot igyekeznek lenyomni az ország torkán”.

A teljes interjúban ezekre a kérdésekre is választ kaphat:
– Visszatérhet még a színházi élet a normális kerékvágásba?

– Egyszer azt nyilatkozta, hogy a Kossuth-díjtól valószínűleg egy legendás sértődés tartja távol. Kit bántott meg ennyire?
Mi a véleménye az SZFE körüli küzdelemről? Mit mondana az egyetemről az Illetékes elvtárs?
Zavarja az, hogy a legtöbben komikus szerepeivel azonosítják?

A válaszokat, és a Koltai Róberttel készült teljes életútinterjút elolvashatja a Magyar Hang Plusz felületén (mi az a Magyar Hang Plusz?).

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!