Kutyák a parlament előtt

Kutyák a parlament előtt

Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt

A viccpárt fokról fokra komolyabb helyzetbe kerül. Az eredetileg a magyar politika parodizálására létrejött Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak (MKKP) a 2019-es önkormányzati választásokon néhány – főleg fővárosi – önkormányzati képviselői helyet sikerült megszereznie, Budapest IX. kerületében pedig alpolgármesteri helyre is szert tett. A 2022-es országgyűlési választásokon valamelyest javítottak a korábbi eredményükön, de a 3 százalék listás szavazat nem volt elég a törvényhozásba való bejutáshoz. Ma már viszont nem tréfa, hanem reális lehetőség, hogy jövő júniusban bekerüljenek az Európai Parlamentbe, hiszen a közvélemény-kutatások szerint a Kutya párt választói támogatottsága az ötszázalékos küszöb környékén jár.

Bő egy év telt el a legutóbbi parlamenti választások óta, és az ellenzék összességében azóta is eléggé lehangoló képet és állapotot mutat, legalábbis nem tűnik a NER-rel szemben versenyképes alternatívát és szervezeti erőt felmutatni képes tömörülésnek. Ennek is szerepe van abban, hogy valamelyest növekedett a Kétfarkú Kutya támogatottsága, hiszen ők még egyetlen kormányban sem kompromittálták magukat, nem voltak még korrupciós ügyeik, és nemcsak a Fidesz politikáját, de az ellenzék nagy részét is kritizálják. Akiknek tehát sem a kormányoldal, sem a Gyurcsány–Dobrev-féle DK vagy valamelyik más parlamenti ellenzéki párt sem felel meg, de Márki-Zay Péterben is csalódtak, Jakab Péter komolytalan, a Mi Hazánk szélsőjobboldalisága meg riasztó, azoknak ott marad a bizonytalanok tábora, a szavazástól való távolmaradás. Vagy esetleg a Kutya párt.

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap június 16-án megjelent, 2023/24. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!