„Már évek óta magamra alszom el”

„Már évek óta magamra alszom el”

Király Gábor, Gépész (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Nyomom a csengőt az orvosi ügyelet kapujában. Kicsit kapar a torkom. Normális esetben ezzel felháborodottan elhajtanának, most azonban mosolyogva nyitja ki az ajtót egy férfi , majd betessékel, és megkérdezi, az orvosi szoba megfelel-e nekem. Nem felel meg, mert nagyon zajos. Ezért a konyhában ülünk le. Az orvos azonban enne pár falatot, úgyhogy inkább kiülünk a kertbe. Kezdődhet a rendelés. 

A mosolygós férfi Király Gábor, civilben hangoskönyeket készít. Több mint tizenkétezres rajongótábora van a YouTube-on, az elmúlt tíz év alatt – maga sem tudja pontosan – 300-350 irodalmi művet olvasott fel.

A Gépész nicknevű Gábor a több száz felolvasott könyv után ott tart, hogy már nem jár könyvesboltba, se könyvtárba. A rajongói elárasztják könyvekkel. Andy Weir A marsi című regénye például úgy került hozzá, hogy bevitte a mentőállomásra egy kolléga, aki a könyvből Ridley Scott rendezésével készült Mentőexpedíció című film magyarországi forgatási helyszínén volt ügyeletes orvos.

• Mikor van minderre ideje?
• Egyáltalán, mennyi idő alatt készül el egy hangoskönyv?
• Hogyan választ a felolvasó?

A teljes cikket a Magyar Hang június 25-én megjelent 2021/26. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!