Mirkóczki Ádám: Nem tekintem magam az ellenzék részének

Mirkóczki Ádám: Nem tekintem magam az ellenzék részének

Mirkóczki Ádám (Fotó: Mihály Péter)

– Úgy érzem, hogy azoknak az ellenzéki polgármestereknek egy része, akik alapvetően szervezik, generálják ezeket az összellenzéki akciókat, sok esetben teljesen más a motivációjuk. Van, aki miniszterelnök vagy épp egyéni képviselő szeretne lenni. Az az érzésem, hogy céljaik eléréséhez a nagypolitika oltárán sok olyat is fel kell áldozniuk, ami szerintem nem helyes a polgármesteri székből – ezzel is magyarázta lapunknak adott interjújában Mirkóczki Ádám, miért nem vesz részt az ellenzéki önkormányzatok által szervezett közös akciókban.

Eger – korábban jobbikos – polgármestere szerint az, hogy az ellenzéki pártok bástyaként szeretnék használni a nem fideszes városokat, teljesen logikus pártpolitikai szempontból. Az viszont már az adott polgármester felelőssége, hogy ezt engedi vagy nem. Ő pedig az utóbbiak közé tartozik.

Mirkóczki Ádám az iparűzési adó megfelezése kapcsán belengetett kormányzati kompenzáció kapcsán azt mondta, nem fog előre őrjöngeni és folyamatosan szidni a kormányt, amikor még zajlanak a tárgyalások.

  • Legyen kormányváltás 2022-ben?
  • Mit gondol az ellenzéki oldalon már bejelentkezett miniszterelnök-jelölti aspiránsokról?
  • Tud partnere lenni a kormánynak azután, hogy tíz éven keresztül jobbikos parlamenti képviselő volt

A Mirkóczki Ádámmal készült teljes interjút a Magyar Hang március 11-én megjelent 2021/11. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!