Nem az a baj az ellenzékkel, hogy a földön fekszik

Nem az a baj az ellenzékkel, hogy a földön fekszik

Az ellenzéki összefogás eredményvárója 2022. április 3-án (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

A bokszban azt szokták tanácsolni, ha valakit olyan erejű ütés ér, amitől padlót fog, ne keljen fel azonnal, várjon egy kicsit. Ha túl korán áll talpra, könnyen pórul járhat. Ilyenkor persze érthető az igyekezet, hiszen a versenyző ezzel azt mutatja az ellenfelének és a közönségnek (talán kicsit magának is), hogy nem is volt olyan súlyos az eset. Mehet nyugodtan tovább a mérkőzés, ő jól van. Na, ilyenkor szokták még csúnyábban kiütni az illetőt. Persze sokáig várni sem szabad, hiszen a bíró meg elkezd számolni, és ha nem látja a szándékot a visszatérésre, vagy eljut tízig, véget vet a versenynek.

Az ellenzék az áprilisi sokkoló vereséget még mindig nem tudta kiheverni. Sokan kérik számon vagy éppen csúfolódnak azon, hogy az összefogás pártjai a földön hevernek. Én ezt másképp látom. Szerintem éppen az a baj, hogy nem hevernek a földön, hogy túl gyorsan akarnak felállni.

• Miért lenne jobb, ha  az ellenzék még a földön maradna?
• Mivel kellett volna tölteniük az elmúlt hónapokat?
• Merre tart Márki-Zay Péter és Jakab Péter?

A teljes cikket a Magyar Hang szeptember 2-án megjelent, 2022/36. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: ellenzék, civilek