Pesty László: A lopásért, zsarolásért börtönbüntetés jár, évek, nehéz vasban

Pesty László: A lopásért, zsarolásért börtönbüntetés jár, évek, nehéz vasban

Pesty László (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

Bizonyos kegyelt nagyurak rámutatnak egy vállalkozásra, panzióra, villára, és azt mondják a tulajdonosnak, hogy „barátocskám, nem ártana neked egy tulajdonostárs”. Ez 1923, Szicília. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy 35 évvel ezelőtt, amikor a Fidesz megalakult, és 13 évvel ezelőtt, amikor a választók akaratából megkaptuk a hatalmat, nem erről volt szó. Pestiesen szólva: nem ez volt megdumálva! – ezt mondta a Magyar Hangnak dott interjújában Pesty László. A dokumentumfilmes, marketing-kommunikációs szakember kifejtette azon meggyőződését, miszerint „a Lölő-jelenséget – vagyis azt, amikor „tehetségtelen, büdös lábú, alanyt állítmánnyal egyeztetni nem tudó, végtelenül ostoba, ízléstelen és tehetségtelen emberek zsarolás és más Btk.-s bűncselekmények útján ráteszik a kezüket sikeres vállalkozásokra – a jelenlegi hatalomnak módjában áll eltávolítani, kimetszeni, mint egy rákos daganatot".

Pesty László először beszélt arról is, hogy milyen bizonyíték támasztják alá az általa említett Btk.-s bűncselekményeket. – Tudok bizonyítékokról. Videó- és hangfelvételekről, adatbázisokról, dokumentumokról, amelyek alapján beazonosíthatók a bűncselekmények, azok nagyságrendje, valamint az elkövetők – fogalmazott, hozzátéve: ezek a bizonyítékok külföldi szervereken vannak és egy gombnyomással előhívhatók. Szólt arról is, hogy a Milánói Tiszta Kezek mozgalom mintájára – amely a kilencvenes években egy sor korrupciós ügyet tárt fel és ezzel a teljes olaszországi politikai elit belerokkant – létrejön „bizonyos tájékozott emberek közreműködésével” egy hasonló, magyarországi eseteket összegyűjteni hivatott kezdeményezés. – Majd kiderül, van-e magyar polip – jegyezte meg.

• Miért kezdett épp most beszélni a Lölő-jelenségről?
• Milyen személyes tapasztalatai vannak?
• Milyen jelentésváltozáson ment át a NER szó?
• Elképzelhetőnek tartja-e, hogy a Lölő-jelenség a hatalom lévők kifejezett szándéka nélkül létezzen?
• Miért nem borítottak eddig a kisemmizett vállalkozók?
• Van-e olyan dolog, amiben egyet tud érteni a mai Fidesszel?
• Milyen üzeneteket kapott a tusványosi „Pesty-féle pittyputty” óta a Fidesz prominenseitől?
• Tart-e retorzióktól?
• Meggyőződése szerint jobb lenne-e, ha ma is Simicska Lajosnak hívnák az elsőszámú oligarchát?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap augusztus 18-án megjelent, 2023/33. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!