Róna Péter: Tahó a kormány, nincs értelme beszélgetni vele

Róna Péter: Tahó a kormány, nincs értelme beszélgetni vele

Róna Péter (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

  

Az olyan rendszerek, mint amilyet Orbán Viktor kiépített, gyorsan szoktak összeomlani, de csak utólag lehet megmondani, hogy mikor kerül erre sor, és miért. A helyhatóságok közvetlen uniós támogatása erősítheti meg az önkormányzatokat, és azok így nyújthatnak sikeres alternatívát a kormányzati rendszerrel szemben, ez pedig csak közvetlen uniós támogatásokkal képzelhető el – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Róna Péter.

A közgazdász, a Jobbik uniós listavezetője, Novák Katalin egykori kihívója azt is mondta, hogy hiába a Fideszen belüli harcok, ha nem lesz életképes önkormányzati alternatíva a kormányzati túlsúllyal szemben, akkor Orbán Viktor idővel rendet rak a táborban, és minden marad a régiben. Kitért arra is, hogy a kormány teljesen elszigetelődött az EU-ban, pedig most, amikor számos konfliktus van a világban, valahová tartozni kell, és az csak az unió lehet. 

• Hogyan lehetne elérni, hogy az önkormányzatok nagy többsége közvetlenül, a kormány közbeiktatása nélkül hívhassa le az uniós támogatásokat?
• Van-e esély a szélsőjobb uniós előretörésére, vagy az továbbra is csak Orbán álmainak állandó témája?
• Mi mutatja, hogy nincs olyan ellenzéki párt, amely eséllyel vehetné fel a versenyt Orbán illiberális rendszerével?

A teljes interjút elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap február 22-ig kapható 2024/7. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!