Varga Pál és Völner Judit

Varga Pál és Völner Judit

Völner Pál miniszterhelyettes és Varga Judit miniszter. Hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként.
A fotó forrása: Fekete-Győr András közösségi oldala.

Mostanra már nincs e hős vértől áztatott aranymezőkön, valamint a könnytől áradó ezüstfolyók mentén, aki ne tudná, hogy az igazságügyi tárca miniszterhelyettesének, Völner Pál uramnak („nagyon rendes, kitűnő ember” – Semjén Zsolt) az ő mentelmi jogát kikérte a legfőbb ügyész, bizonyos Polt Péter. Ezen ismeretnek talán csupán az a pár millió magyar nincs birtokában, aki nem fogyasztja az egyre szűkülő kormánytól független médiatér sajtótermékeit.

Völner államtitkár személye kapcsán az orrontja a vádhatóság, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnökétől, bizonyos Schadl Györgytől „hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott”, hogy ezen összegek ellentételezéseként „felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve” konkrét ügyeket intézzen Schadl úrnak. Azt nem kötötte a polgárok orrára a Legfőbb Ügyészség, hogy mióta tart ez a „hosszabb idő”, és hány alkalmat is fed a szemérmes „rendszeresen” meghatározás. Az mindenesetre tudható, hogy Völner úr 2019. augusztus elsejétől látta el – Varga Judit kinevezése nyomán – a végrehajtókért felelős miniszteri biztosi feladatokat, tehát pontosan az azóta eltelt bő 28 hónap állt a rendelkezésére, hogy alkalmanként 2–5 millió forintos összegeket kapjon.

A teljes cikket a Magyar Hang december 10-én megjelent 2021/50. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!