Zugló: ahol a helyieket „minden porcikájával” képviselő politikus csap össze a „védőszenttel”

Zugló: ahol a helyieket „minden porcikájával” képviselő politikus csap össze a „védőszenttel”

Hadházy Ákos és Tóth Csaba (Fotó: Hadházy Ákos Facebook oldala)

Van, akinek a Városligetről, a Stefánia út elegáns épületeiről, másnak a Hungária körút lankadatlan forgalmáról ismerős Zugló. A XIV. kerület hamarosan még egy dologról válik híressé vagy inkább hírhedtté: itt lesz az egyik legkíméletlenebb az ellenzéki előválasztás. A szövetséges pártok közti versenynek nagyobb lehet a tétje, mint magának a jövő évi parlamenti választásnak? Utánajártunk, mit kell tudni Budapest 8-as számú egyéni választókerületéről, ahol a helyi érdekeket „minden porcikájával” képviselő politikus csap össze „a korrupció elleni védőszenttel”. (Előválasztási sorozatunk első részét itt olvashatja.)

77 554 fő – összesen ennyi polgár volt választásra jogosult Zuglóban 2018-an, tehát nagyságrendileg ennyi ember közül kell minél többek szimpátiáját elnyernie az előválasztás jelöltjeiknek: a jelenlegi országgyűlési képviselőnek, aki a szocialista Tóth Csaba, illetve kihívójának, a független Hadházy Ákosnak.

Tóth Csaba zuglói kritikusai nem fukarkodtak a jelzőkkel. Azt elismerik, „végtelenül tehetséges”, „rendkívül okos”, „megnyerő stílusú”, „nagyon profi kampányszakember”, „minden egyes kerületi eseményen ott van, ő nyitja és zárja a boltot”. Ám hozzátették: „a populizmus minden hangszerén játszik”, szerintük „vaskézzel, diktátorként” irányítja Zuglót, és „nem a kerület érdekeit nézi”.

Hadházy Ákosnak egyik kritikusa szerint klasszikus fideszes mentalitása van: ha azt gondolja, hogy igaza van, felmenti magát minden szabály alól. – Egy ilyen emberrel nem lehetne együttműködni egy hat pártból álló kormányban, és emiatt valójában egyik ellenzéki párt sem örülne, ha Hadházy ismét bekerülne a parlamentbe – tette hozzá.

A Magyar Hangban induló előválasztási sorozatunkban 12 fejezeten keresztül fontos és érdekes régiókat vesszük sorra, e területek esetenként egynél több egyéni választókerületet is lefednek.

Erről is olvashat a cikkben:
• Mit mondott egymásról Hadházy Ákos és Tóth Csaba?
• Melyik jelölt az esélyesebb?
• Az LMP, Hadházy egykori pártja is Tóth mögé áll?
• Csak „fideszesek és nem fideszesek” vannak
• Melyik induló panaszkodott erről? „Soha ilyen mocskos troll kampányt még nem láttam”

A teljes cikket a Magyar Hang július 2-án megjelent 2021/27. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!