Orbán Viktor még nem ijedt meg

Orbán Viktor még nem ijedt meg

Orbán Viktor videókonferencia közben, 2020. szeptember 9-én (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Minket irigyel a Nyugat! De már nem.

A bivalyerős unortodox magyar gazdaság úgy megröccent, hogy a fal adta a másikat, nem véletlen, hogy Orbán Viktor egynapi 718 új koronafertőzöttnél – ami tavasszal kb. a világvégét jelentette volna - arról beszél: akkor sem állhat le az ország.

És igaza van. A tavaszi totális zárástól nem le, hanem földbe állna az ország. Mer’ annyira k...va erősek vagyunk.

Márciusban én is azt mondtam, hogy be kell zárni az iskolákat – méghozzá azért, mert rengeteg az idős pedagógus, és az olasz, spanyol példa azt mutatta, hogy az idősek között nagyon durván arat a koronahalál. Aztán úgy két hét múltán kezdtem pedzegetni, hogy nem biztos, hogy annyira jó a satufék, és differenciáltan kellene valahogy megoldani a legveszélyeztetettebbek védelmét, mivel a kormány által bedobott közoktatási gyeplő farvizén (jáj, micsoda képzavar) született lelkes tanár-szülő távoktatás lószart se ér, a gyerekek szenvednek, kínlódnak, ráadásul a kisebb cégek, aztán már a közepesek is hullanak, mint a legyek, viszik magukkal a munkahelyeket is, és akkora gazdasági bukfenc néz ki, hogy abból kőkemény lesz felállni, ha egyáltalán.

Aminek néhány ellenzéki politikus bizonyára örvend, mert a víruspánik elvégzi helyettük a melót, de normális ember nem örülhet az össznépi pofára esésnek.

És Orbán nem hülye, csak aljas, „csak”, szóval okos aljas, ami a legrosszabb kombináció, és pontosan tudja, hiszen pontosan, naprakészen tudják, hogy a társadalom nem akarja, hogy ismét hónapokra társadalmasítlanítsák, a gazdaság pedig padlón van, és a következő vírusnegyedév már a föld alá vinné.

Hát ezért kell a Klubrádió száját is befogni, meg az Indexből ilyen izét csinálni, és mindent, amit még lehet, sürgősen a NER-be darálni, amit meg nem lehet, sárba tiporni, agyagba döngölni.

Azt nem mondanám, hogy miniszterelnök úr megijedt. De, hogy már lát egy másik forgatókönyvet is, olyat, amivel tíz évig nem kellett foglalkoznia, az igencsak valószínű.