George W. Bush is gratulált Joe Bidennek

George W. Bush is gratulált Joe Bidennek

Joe Biden, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje, volt alelnök, Kamala Harris demokrata párti alelnökjelölt társaságában mond beszédet a Delaware állambeli Wilmingtonban 2020. november 5-én (Fotó: MTI/AP/Carolyn Kaster)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 2001-től 2009-ig hivatalban lévő republikánus elnök George W. Bush is gratulált Joe Bidennek. – Az imént beszéltem az Egyesült Államok megválasztott elnökével, Joe Bidennel. Kifejeztem számára gratulációmat, és megköszöntem tegnapi hazafias beszédét. Kamala Harrist szintén felhívtam, és gratuláltam neki is, hogy történelmi módon lett alelnöknek megválasztva – közölte.

A politikus azt is írta, hogy bár véleményeik különböznek, Joe Bident jó embernek ismeri, aki elnyerte annak lehetőségét, hogy vezesse és egyesítse országukat. – A megválasztott elnök bár demokrataként indult, de hangsúlyozta, hogy minden amerikai javára fog kormányozni. Felajánlottam neki mindazt, amit Obama és Trump elnököknek is felkínáltam: imáimat a sikeréért, és fogadalmam, hogy mindenben segítem őt, ahogy csak tudom – írta.

A fiatalabbik Bush a leköszönő Donald Trump és szavazói felé is elismerően szólt. – Szeretnék gratulálni Donald Trumpnak is a keményen megvívott kampányáért. Több, mint 70 millió amerikai szavazatát szerezte meg, ez kivételes politikai teljesítmény. A választók hallatták hangjukat, és továbbra is fogjuk hallani a kormányzat különböző szintjeire megválasztott republikánus képviselők által – közölte.

Írt arról is, hogy Trump elnök úrnak joga van újraszámolásokat kérni, jogi kifogásokat támasztani, és a megválaszolatlan kérdéseket a megfelelő módon fogják megoldani. – Az amerikai nép biztos lehet abban, hogy ez a választás alapjaiban véve tiszta volt, tisztességessége megkérdőjelezhetetlen, a kimenetele pedig világos – írta George W. Bush.

Bár George W. Bush nem állt be egyik jelölt mögé sem, egykori kabinetjének több tagja is nyíltan támogatta Joe Biden megválasztását, köztük egykori védelmi minisztere, Colin Powell is.