85-re nőtt az ismert koronavírus-fertőzöttek száma

85-re nőtt az ismert koronavírus-fertőzöttek száma

Flirt motorvonat utasterét fertőtlenítik a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében a Keleti pályaudvaron 2020. március 19-én (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb magyar állampolgároknál és egy iráninál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 85-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölte az Operatív Törzs a koronavirus.gov.hu oldalon péntek kora reggel. 73-ról nőtt 85-re a diagnosztizált fertőzöttek száma.

A járvány második szakaszához – a csoportos megbetegedések szakaszához – értünk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat – írják a honlapon.

Orbán Viktor: Nem igaz, hogy nincs elegendő eszköz, mindenből van elegendő | Magyar Hang

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 85 fő. Közülük 10 iráni, 1 brit, 1 kazah és 73 magyar állampolgár. Csak közösen tehetünk a járvány lassításáért – hívja fel a figyelmet az Operatív Törzs.

A honlapon található számláló szerint csütörtök óta nem változott az elhunytak (1) száma, de a tesztekből már 3007-et végeztek el (csütörtök reggel 2322-n állt a számláló). Karanténban 124-en voltak kora reggel, ugyanannyian mint csütörtök reggel, aztán 8 óra után 116-ra csökkent ez a szám. A gyógyultak száma 7-re nőtt az újabb frissítés után.

Címkék: járvány, koronavírus