Újabb két beteg hunyt el, 447-re nőtt az igazolt fertőzések száma Magyarországon

Újabb két beteg hunyt el, 447-re nőtt az igazolt fertőzések száma Magyarországon

Katonai rendészek járőröznek a budapesti Lehel téren, a piac előtti villamos végállomásnál 2020. március 29-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 447-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt újabb két 90 év feletti alapbetegségekkel küzdő beteg, így ezzel az áldozatok száma 15 főre nőtt – jelentette hétfő reggel a kormányzat koronavírussal kapcsolatos tájékoztatási honlapja.

A hivatalosa adatok szerint így a Magyarországon beazonosított új koronavírus-fertőzöttek közül 10 iráni, 2 brit, egy kazah, egy vietnámi és 433 magyar állampolgár. Vasárnaphoz képest az új betegek mind magyar állampolgárok.

A betegségből 34-en gyógyultak meg és 71-en vannak karanténban – ez a két számadat vasárnap is pontsan ennyi volt. A közlemény szerint 13 301 mintavétel történt, azaz ezt azt jelenti, hogy vasárnaphoz képest összesen 1153 új tesztet végeztek el Magyarországon.

Koronavírusos lett a győri jegyző, a polgármester teszteredménye hétfőn várható | Magyar Hang

Dézsi Csaba András rendkívüli felület fertőtlenítést rendelt el a hivatalban.

Ahogy közben a honlapon írják: „A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.”

– A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat – jegyzik meg, hozzátéve, „ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.”