Több tucat fertőzött egy újabb idősotthonban

Több tucat fertőzött egy újabb idősotthonban

Koronavírus – Mentőautó 2020. március 25-én a Szent László Kórházánál (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Rózsa utcai idősotthon 60 lakójánál mutatták ki a koronavírust – közölte Karácsony Gergely.

A Pesti úti idősek otthona után egy újabb hasonló intézményben mutatták ki a járványt. Karácsony Gergely a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a Rózsa utcai otthon 94 lakójából 60 idős lakónál mutatott pozitív eredményt a teszt. Négyüknek vannak tünetei, őket kórházba szállították, a többiek jól vannak. A főpolgármester azt is megjegyezte, hogy a fővárosi koronavírus-szűrés derített fényt az esetre.

– Azt a tájékoztatást kaptam, hogy a Rózsa utcába, miként a Pesti útra, küldtek vissza kórházból beteget úgy, hogy nem végeztek rajta koronavírus-tesztet. Ez megint csak lehetséges válasz arra a kérdésre, hogyan jutott be a fertőzés az idősotthonba – közölte Karácsony Gergely.

Security Check Required

A főpolgármester ismét sürgette, hogy tesztelni kell az ország összes idősotthonában. – Nincs már idő a késlekedésre, a kormánynak azonnal meg kell változtatni a szűrést tiltó, azt „felesleges költségnek” minősítő álláspontját, mert napnál világosabb, hogy ezzel emberéleteket kockáztatnak – fűzte hozzá.