Nyugaton még napsütés is lehet, keleten csak az eső vár

Nyugaton még napsütés is lehet, keleten csak az eső vár

Felhős, borult égbolt (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Északkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég, a délnyugati tájakon lehet némi napsütés. Az északi és keleti megyékben többfelé várható eső, zápor – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Mint írják, az Észak-Alföldön várható a legnagyobb mennyiség, a Dél-Dunántúlon viszont csak elvétve lehet csapadék. Az északnyugati, nyugati szél napközben több helyen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 16 és 21 fok között valószínű, de az északkeleti országrészben nagyobb területen 13, 15 fok is várható.

Az Időkép pedig arra hívja fel a figyelmet, a Dunántúlon frontmentes idő várható, ezzel szemben a Dunától keletre egy kettősfront okoz majd borongós, többfelé csapadékos időt. Az itt élők körében fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. A fényszegény idő miatt fáradékonyság, rossz közérzet is jelentkezhet. Nyugaton, délnyugaton viszont a hosszabb napos időszakok jó hatással lesznek a hangulatra. Nagy területen lehet erős, a Dunántúlon néhol viharos az északnyugati szél, ez pedig jelentősen csökkentheti a hő-és komfortérzetet, a fejfájás mellett ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat.

Címkék: időjárás, OMSZ, eső, felhő