DK: kik kerestek közel hárommilliárdot a lélegeztetőgép-bizniszen?

DK: kik kerestek közel hárommilliárdot a lélegeztetőgép-bizniszen?

Kálmán Olga

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus-járványban a törvénytelen kormány sokszorosan túlárazott, kínai lélegeztetőgépet vásárolt egy gyanús közvetítőcégen keresztül – olvasható a Demokratikus Koalíció Facebookon is közzétett közleményében.

Az ellenzéki párt emlékeztet, a Fourcardinal Tanácsadó Kft. gépenként 17 millió forintos üzletet kötött, majd a cégből kivettek 2,8 milliárd forint osztalékot, és megszüntették; a cég mára túl van a végelszámoláson is. Az ügynek Kálmán Olga járt utána, aki előbb közérdekű adatigénylést adott be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek, majd pert indított a szerződések kiadásáért, végül büntetőfeljelentést is tett az ügyben.

A DK most arra kíváncsi, kik kerestek közel 3 milliárdot a lélegeztetőgép-bizniszen? Kinek a kedvéért döntött úgy a törvénytelen kormány, hogy nyerészkedni fog a járványon is? Hol a pénz, amit kínai, más országokban egyébként használhatatlannak és veszélyesnek minősített lélegeztetőgépekre költöttek? A párt szerint a cég végelszámolása maga a beismerés, „nyilvánvaló, hogy csak a lopásra kellett a Fidesz-közeli vállalkozás”.