A szerencsések napsütést is látnak ma, a többieknek marad a felhő és az eső

A szerencsések napsütést is látnak ma, a többieknek marad a felhő és az eső

Őszi időjárás (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőn az északkeleti megyékben erősen felhős vagy borult marad az ég, és ott eső, zápor továbbra is várható. Másutt a gomolyfelhők mellett szinte mindenütt számíthatunk többórás napsütésre is, csak elvétve fordul elő zápor, zivatar. Emellett délután nyugat felől újabb felhősödés kezdődik, estefelé a Dunántúl északnyugati felén az eső is elered. A nyugatias szél megélénkül, zivatar környezetében meg is erősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 24 fok között várható, ugyanakkor az északkeleti megyékben kevéssel 20 fok alatt valószínű.

Kedden az erőteljes gomolyfelhő-képződés és sok magasszintű felhő mellett általában csak rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Éjszaka, majd nappal is többfelé várható zápor, elszórtan zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a nyugati, délnyugati szél. Hajnalban 9 és 14, a legmelegebb délutáni órákban 18 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán kezdetben sok lesz a felhő, majd délután szakadozik, nyugat felől csökken a felhőzet. Eleinte több helyen, délután inkább már csak keleten, ott is megszűnő jelleggel várható zápor, helyenként zivatar. Nagy területen megerősödik az északnyugati szél. Hajnalban 9, 15, a legmelegebb délutáni órákban 17, 22 fok valószínű.

Csütörtöktől megszűnik a csapadék, lassú melegedés kezdődik.

Címkék: időjárás, csapadék, ősz