A védettség igazolásával vagy negatív teszttel térhetnek csak vissza a hallgatók a SOTE épületeibe

A védettség igazolásával vagy negatív teszttel térhetnek csak vissza a hallgatók a SOTE épületeibe

(Fotó: Semmelweis Egyetem/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A rektor utasítása szerint az ideiglenes otthoni munkavégzés (home office) a továbbiakban csak különös méltányosság alapján engedhető meg.

Keddtől visszatért a jelenléti oktatásra a Semmelweis Egyetem (SOTE) – írta a Telex. Az intézmény honlapja szerint az orvos- és egészségtudományi képzés elképzelhetetlen gyakorlati oktatás és vizsgák nélkül, ezért a pandémia miatt bevezetett eddigi hibrid oktatás után az elméleti és a gyakorlati oktatás, valamint a vizsgázás kizárólag személyes jelenlét mellett tartható meg. A rektor utasítása szerint az ideiglenes otthoni munkavégzés (home office) a továbbiakban csak különös méltányosság alapján engedhető meg.

Az egyetem azonban továbbra is ügyel a biztonságra, ezért az épületekbe csak védettségi igazolvánnyal, vagy oltottságot igazoló ambuláns lappal, vagy olyan ambuláns lappal lehet csak belépni, amely igazolja, hogy az illető az elmúlt egy évben átesett a fertőzésen. Azok a hallgatók és dolgozók, akik egyik dokumentumot sem tudják felmutatni, 1 napnál nem régebbi negatív antigén teszttel kell rendelkezniük. Az antigén tesztek elvégzését az egyetem május 31-ig térítésmentesen biztosítja a hallgatóinak. Ugyanakkor június 1-től kezdve a PCR /antigént tesztek elvégzése térítés ellenében történik majd az oltással nem rendelkező Semmelweis Polgárok számára.

A közlemény szerint az egyetem Klinikai Központjához tartozó munkatársainak 100 százaléka, míg a betegellátásban közvetlenül érintett hallgatók több mint 95 százaléka védett, tehát már megkapta az oltást vagy átesett a koronavírus-fertőzésen.