Bírságok és szabálysértési feljelentések is születtek a vendéglátósok hétfői tüntetése után

Bírságok és szabálysértési feljelentések is születtek a vendéglátósok hétfői tüntetése után

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elsősorban figyelmeztetettek, de helyszíni bírságot is kiszabtak a rendőrök annak a rendezvénynek a résztvevőire, amelyet hétfőre hirdettek meg a Hősök terére – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy bár a február 1-jére bejelentett rendezvényt a szervező hivatalosan lemondta, de a közösségi médiában tovább buzdítottak a megjelenésre. Hozzátették, ahogy vasárnap, hétfőn is főként csak figyelmeztették a „jogszabályellenes gyűlés helyszínén tartózkodókat”; a maszkhasználat szabályainak megsértése miatt hét résztvevőre helyszíni bírságot szabtak ki, tizenegy ellen pedig szabálysértési feljelentést tettek.

„A gyűlés szervezőivel és a gyűlést tartókkal szemben” a Budapesti Rendőr-főkapitányág közigazgatási eljárást kezdeményezett – írták. Hangsúlyozták, a járványügyi veszélyhelyzet miatt továbbra is tilos rendezvényt, valamint gyűlést szervezni, tartani, annak helyszínén tartózkodni.

A Magyar Hang hétfői tüntetésről szóló riportja itt olvasható.