Borúsan indul a péntek, a hegyekben még havazhat is

Borúsan indul a péntek, a hegyekben még havazhat is

(Fotó: Wald1siedel)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyrészt erősen felhős vagy borult időben lesz részünk, majd délutántól nyugat felől vékonyodik, helyenként szakadozik a felhőzet – ez vár ránk pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. Mint írják: sokfelé számíthatunk esőre, de az északi tájakon helyenként havas eső, az Északi-középhegység magasan fekvő részein (ideértve a Pilist és környékét is) pedig havazás valószínű. Késő délutánra, estére főként nyugaton már csökken a csapadékhajlam. A délies szél csak helyenként élénkül meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de a keleti határvidéken pár fokkal magasabb, míg északon alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint pénteken kettősfronti hatás várható, emiatt az érzékenyek körében egyaránt jelentkezhet fejfájás, migrén, dekoncentráltság, türelmetlenség, álmosság. A keringési rendszer betegségeiben szenvedők, illetve a szívbetegek számára megterhelő lesz ez a nap, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Közlekedés szempontjából, mivel pénteken országszerte csapadékos idő várható, így mindenhol fel kell készülni a vizes, csúszós utakra. Az Északi-középhegység és a Bakony magasabb részein időszakosan havas eső, hó válthatja fel az esőt, így itt átmenetileg latyakos, a hegycsúcsokon akár havas útszakaszok is előfordulhatnak. Helyenként az élénk déli-délkeleti széllökések kissé csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Címkék: időjárás