Csütörtökön sok békásmegyeri lakásban nem lesz melegvíz

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Távvezeték-karbantartást végeznek Békásmegyeren, az észak-budai fűtőmű hőkörzetében, emiatt csütörtök 0 órától péntek hajnalig szünetel a melegvíz-szolgáltatás 12 ezer ottani lakásban - közölte a Főtáv Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a társaság a fűtési időszakra való felkészülés részeként az észak-budai fűtőmű hőkörzetében, a III. kerületi Pusztakúti úton szakaszolószerelvényeket cserél, valamint további karbantartási és javítási munkákat végez.

Az 1975-ben lefektetett, 700 milliméter átmérőjű gerinctávvezetéken elvégzendő munkálatok miatt az érintett területen, Békásmegyeren a melegvíz-szolgáltatás az említett időszakban 12 091 lakásban, 195 közintézményben és nyolc ipari fogyasztónál szünetel majd - írták.

Az érintett épületek teljes listája a www.fotav.hu/munkaterkep oldalon tekinthető meg. A Főtáv közölte: a városi szintű távfűtőrendszereknél is elengedhetetlen, tervezett karbantartási munkálatok teszik lehetővé, hogy felkészüljenek a fűtési időszakra, ezzel biztosítva a fogyasztók számára a folyamatos szolgáltatást a hideg idő beköszöntével is.