Elkészült a „bölcsek” jelentése a Fideszről

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elkészült a „bölcsek tanácsának” jelentése a Fideszről – ezt Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke jelentette be a Twitteren. A hvg.hu vette észre a rövid nyilatkozatot, amelyből csak annyi derül ki, hogy a politikus, illetve a három „bölcs” – Herman Van Rompuy, Hans-Gert Pöttering és Wolfgang Schüssel – személyesen is találkozott Brüsszelben.

Donald Tusk egyúttal azt is ígérte hogy hamarosan tárgyal az érintett pártok vezetőivel, így Orbán Viktorral is.

Néhány órája a Bloomberg még arról írt, hogy nincs egyetértés a magyar jogállamiság vizsgálatára kijelölt „három bölcs” között, ezért nem nyújtották még be a vizsgálatukról szóló jelentést a párt elnökségének. Így pedig azt valószínűsítették, hogy nem is lesz döntés a Fidesz néppárti tagságáról a február elején esedékes kongresszuson.

Donald Tusk friss bejelentéséből azonban nem derül ki, hogy így lesz-e vagy sem.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy miközben az Európai Néppárt Brüsszelben tartja majd rendezvényét, Orbán Viktor Rómában az „Isten, becsület, nemzet: Ronald Reagan elnök, II. János Pál pápa és a nemzeti szuverenitás” címmel meghirdetett konzervatív konferencia egyik fő felszólalója lesz.