Elsüllyedt egy vitorlás a Balatonon, négy főt mentettek ki

Elsüllyedt egy vitorlás a Balatonon, négy főt mentettek ki

A Balatonban elsüllyedt 25-ös T-Jolle típusú hajó a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának KH nevű hajójáról 2020. július 25-én (Fotó: A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatáank Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tegnap vitorlásverseny zajlott a Balatonon. Az egyik versenyben lévő, 25-ös T-Jolle típusú hajó megborult és elsüllyedt; a fedélzetéről 4 főt mentettünk ki – jelentette Éjszakai eszközmentés című vasárnapi Facebook-bejegyzésében a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.

– Napközben az erős szél miatt az elsüllyedt vitorlás hajót nem tudtuk volna biztonságosan kiemelni, ezért megvártuk az esti órákat, hogy csendesedjen az idő – írták. A mentésben a VMSZ két hajója – a Rupert sürgősségi mentőhajó és a KH – valamint a búvárszolgálatuk két tagja vett részt.

– A 25-ös T-Jolle nem tőkesúlyos, ami nagyban nehezítette a mentést. Az éjszaka folyamán emelőballonokkal, szivattyúval és nagy türelemmel, károkozás nélkül sikerült kiemelnünk a hajót. Tulajdonosa nagyon boldog volt, hogy épségben kapta vissza vitorlását – írta a mentésről a szakszolgálat. Hozzátették: legyen szó akár éjszakai mentésről, vagy komplikált feladatról, minden esetben számíthatnak rájuk.

VMSZ - Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE

Éjszakai eszközmentés Tegnap vitorlásverseny zajlott a Balatonon. A... z egyik versenyben lévő, 25-ös T-Jolle típusú hajó megborult és elsüllyedt. A fedélzetéről 4 főt mentettünk ki. Napközben az erős szél miatt az elsüllyedt vitorlás hajót nem tudtuk volna biztonságosan kiemelni, ezért megvártuk az esti órákat, hogy csendesedjen az idő.