Gyertyagyújtásra hívnak a zsidó civil szervezetek

Gyertyagyújtásra hívnak a zsidó civil szervezetek

Képünk csak illusztráció! Az Európai Bizottság által közreadott képen az izraeli zászló képét vetítik ki a bizottság brüsszeli székházának, a Berlaymont-palotának a homlokzatára az izraeli nép iránti együttérzés kifejezéseképpen 2023. október 8-án. (MTI/EPA/Európai Bizottság/Lukasz Kobus)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

"Egyértelműen elítéljük a Hamasz ártatlan izraeli civilek elleni terrorhadjáratát, és rendületlenül támogatjuk Izrael jogát, hogy megvédje polgárait. Gyászoljuk a több mint 1000 meggyilkolt izraelit, együttérzünk a közel 3000 sérülttel és imádkozunk a 100-nál is több elrabolt ember életéért" - írja közleményében a Magyarországi Cionista Szövetség.

A legjelentősebb magyarországi zsidó civil szervezetek és egyházi közösségek közreműködésével gyertyagyújtást szerveznek október 11-én Budapest belvárosában, a Dohány utcai zsinagóga elé, a Herzl téren.

A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy akinek van, az a csendes megemlékezésre hozzon izraeli zászlót. Egyúttal felhívják a figyelmet, hogy a civil gyertyagyújtás előtt a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége 18 órától gyászimát tart a Dohány utcai zsinagógában, melyre ugyancsak várják az emlékezőket.